0 arbetsdagar kvar

Nu är jag ledig i 4 dagar och fick även veta att mitt kontrakt blir förlängt lite till. Så himla skönt å veta. För ett par timmar sen visste jag inte om jag skulle jobba i helgen eller vara "ledig" i 2 veckor. Att var ledig är inte min grej.

Jag har funderat på att åka skridskor i vinter som träning. Är det bra träning? Fast jag tycker det känns lite dumt att bara åka runt runt runt. Folk måste ju undra vad jag håller på med. Eller? Jag har blivit extremt lat på sista tiden, jag menar verkligen extremt. Inte bra. Nån som är på och åker skridskor?

Jag tittade ju på Paradise Hotel igår. Han kolla på 4 avsnitt. Det är ju verkligen helt sjukt program! Man måste ju fortsätta titta bara för att det är så sjukt. Kanske blir ett avsnitt efter att jag skrivit klart... inte omöjligt.

Imorrn är det sovmorgon som gäller. Ring inte innan 12 för jag kommer inte svara. Jag låter aldrig nåt störa min sömn. Den är viktig tycker jag. Jag svarar aldrig i telefon när jag sover. Min syster blir jättearg på mig och säger "Tänk om det är nåt viktigt" Det är ju i och för sig sant, men jag kommer inte börja svara ändå.

Ta hand om er!

1 dag kvar

Nu är det bara en arbetsdag kvar och en ledig dag, som innehåller städa och tvätt, men sen drar jag och Pierre. Ni anar inte hur mycket jag ser fram emot Stockholm. Det ska bli så kul att göra något som inte gör så ofta. Jag har bestämt att jag ska i alla fall köpa vinterskor, handväska och smink. Sen kommer det säkert bli annat också. Det kanske blir så att jag blir helt galen och shoppar upp alla mina pengar... ne så illa får det inte bli. Det känns i alla fall som om vi har ett fullspäckat schema från det att vi kommer dit tills vi åker hem. Nån som vet ett riktigt bra köpcentrum ganska så centralt i Stockholm? Tipsa gärna mig!

Det har ju varit ganska mycket tjat om det här Paradise Hotel och jag tänkte faktiskt kolla in om det är nåt att ha. Ska försöka hitta avsnitten och kolla på dom. Det ska jag göra nu för på tvn är det bara fotboll. Barcelona mot.... några. Bläää...

Ha en finfin kväll

Pössen

Ny dag

Det är så skönt att sitta i ett mörkt mörkt rum när man är trött. Jag har bara datorn som lyser upp lite. Jag tror jag hämtade lite krafter igår när jag var hemma. Är inte alls lika trött idag. Jag tror det blir en del folk idag på LekoBus, det är bra.

Jag tycker verkligen inte om att stressa på morgonen. Då vill jag bara ta det lugnt, dricka mitt the sakta och titta på tv, men nu är det verkligen stress för bussen går om 30 min.

Hej svej!

2 dagar kvar

Nu är det bara 2 jobbdagar kvar. Jag har känt mig riktigt sliten idag. Jag fick sluta först idag så jag drog mig hemåt vid halv 4. Som tur var var brorsan där också så han kunde skjutsa hem mig. Det var ju inga fel. Hade ett par tråkiga kunder idag. Det har varit folk på jobbet som har firat itså vi har haft Halalkyckling och sånt. En kund sa att "Dom tar inte seden dit dom kommer" och den andra sa "Dom tror att dom äger stället" Mycket otrevligt får man höra men man kan inte hänga upp sig på sånt. Man får ju inte heller ställa sig och säga emot. Det gör bara saken värre.

Jag ska gå tillbaka till soffan och fortsätta titta på Eragon. Många tycker den är dålig men jag tycker faktiskt den är bra.

Natti på alla

3 dagar kvar

Fick nyss reda på att det var sjätte Harry Potter som gick på bio. Då har jag ju missat en till! Nån som har dom fem första så jag kan låna? Hehe

Jag har verkligen sovit som en stock inatt. Sov genom hela natten och det var verkligen längesen. Jag kunde knappt tro det när väckarklockan ringde, jag har ju precis somnat! Tänk att få sova en sån natt och vakna när man själv känner för det.... åååh Det har inte hänt på riktigt riktigt länge.

Jag är ensam hela den här helgen. Det är blandade känslor om det. Det är skönt att vara ensam men samtidigt väldigt ensamt. Pierre är i Karlstad och hälsar på en kompis. Jag måste verkligen åka ner till Linköping och hälsa på min vän Malin. Hon har bott där nere ett år nu och jag har fortfarande inte hälsat på henne. Bad bad Saara

Ne nu måste jag verkligen göra mig iordning och sen springa till bussen.

Tja puss hej!

Så så trött

Jag var så himla 3 trött igårkväll och imorse så jag orkade verkligen inte skriva nåt. Ikväll är jag lite piggare men ska sova om en stund så jag orkar med morgondagen. Nu har jag bara 3 arbetsdagar kvar. 3 har gått och 3 är kvar.

Onsdag blir storstan Stockholm. Har bokat biljetter. Det blir att åka buss. Jag tycker buss är sååå mycket mysigare och skönta att åka än tåg. Tåg tar kortare tid men jag gillar att åka buss. Planen är den att åka direkt till finska ambassaden när vi kommer fram. Om vi hittar dit, men hur svårt kan det vara. Det löser sig på nåt sätt.

När jag kom hem från jobbet fick jag i mig lite mat. När jag satte igång tvn så var det Harry Potter på Canal+. Efter en stund insåg jag att jag inte hade sett den. Jag hade sett början men inte mitten och slutet. Jag visste att det var nån jag inte hade sett, men visste inte vilken. Nu har jag gjort det iaf. Nu vill jag se 5e också (är väl 5e som nyss gått på bio?)

Apropå filmer; se vad jag fick i brevlådan idag!!



TWILIGHT!

Jag såg ju tvåan i förrgår fast den vill jag se en gång till och på bio. Jag blev riktigt sugen på att se ettan ikväll men jag orkar inte, sen vill jag se den med Pierre också. Han har ju inte sett den!!!

Nu ska jag se om jag hittar ett nytt avsnitt av The Hills och sen blir det sova! Jag älskar mina serier!

Natti natti puss puss

Tidigt

Oj oj oj det var längesen jag var upp såhär tidigt. Det var nog sist jag skulle till tandläkaren. Har ju ingen anledningt å gå upp så tidigt annars.

Jag satte igång igång tv:n för att jag skulle se "how I met your mother" men det gick ju inte så bra. Tänkte inte på att jag var en timme för tidig. Att laga själva tanden tycker inte jag är jobbig alls, det är ju tandläkaren som är jobbig. Dom ska alltid säga samma sak. Gör inte det, gör si, gör så. Använd tandtråd, ät inte socker bla bla bla. Jag vet faktiskt det vid det här laget. Dom borde ha en gräns när dom kan sluta säga att man ska använda tandtråd. Kanske när man passerat 20. Jag vet inte.

Ne nu är det dags att fixa å trixa. Ha en fin dag.

Nu är det kväller!

Home again efter en ganska rolig dag på jobbet.

Imorrnbitti ska jag till tandläkaren innan jobbet. Inte kul... Jag ska laga ännu en tand. Jag förstår inte. Fast jag borstar tänderna så får jag så himla mycket hål. Det är inte så kul för det går åt så mycket pengar. Imorrn ska jag laga en visdomstand. Han skulle ha dragit ut den om det hade gått. Om han försöker dra ut den så kan benet, som sitter bakom tanden, gå av och det vill han inte riskera. Hoppas verkligen lagningen funkar annars får jag operera bort tanden. Det kommer kosta much much money. Det är verkligen sånt man inte vill lägga pengar på.

Alldeles strax blir det mat. Nåt riktigt mumsigt. Pepparbiff potatisgratäng, bearnaisesås och sallad. Lite lyxigt sådär. Mumsfillibabba.

Nu innan maten är klar sitter jag och kollar på efterlyst. Man blir ju riktigt nojjig. Jag hoppas verkligen dom får tag på den där våldtäktsmannen i Örebro. Det är riktigt otäckt. Dom kanske redan har det förresten? Tur att det finns taxi när man ska hem sen på kvällen. Jag är verkligen sån som undviken å gå ensam på kvällarna, speciellt nu.

Nu ska det ätas!

Morgon

Nu sitter jag här med mina rostade mackor och varma oboy. Jag älskar verkligen frukost. Jag skulle lätta kunna sitta minst en timme varje dag. Det har jag tyvärr aldrig tid med för jag ligger och snoozar en halvtimme varje morgon.

Idag börjar jag mina sju dagar i sträck på jobbet, fast det känns inte så farligt. Blir glad när lönen kommer! Sen är det bra om veckan går snabbt för (jag vet att jag tjatar) jag ska till Stockholm på onsdag!

Nu måste jag verkligen sätta igång.

Hejdå lilltå!

Hemma igen

Nu är jag hemma igen och jag är helt slut! Jag är verkligen jättetrött och klockan är bara 21. Det är ovanligt för mig att vara såhär trött innan 12.

Jag åkte med Linda bort till Marieberg och handlade lite mat. Sen en snabb sväng till Elgiganten. Jag ville se om dom hade Twilight men den var ju såklart slut. Jag vill ju se ettan en gång till innan jag ser tvåan. Nu har jag beställt den på cdon istället. Nu är jag säker på att jag får den i alla fall. Måste bara vänta ett par dagar men det är det värt. Måste ju ha den.

Jag köpte ett spel idag till Pierre. Nåt fotbollsmanagerspel. Så nu måste han ha datorn och jag ska kolla på Desperate Housewifes. Bästa serien!!! Sen sova.

Pyss på er

Shopping på stan!

Nu är jag hemma från stan. Maten stog t o m bordet när jag kom hem. Vilken lyx jag har ibland.

Jag hade kollat på en jacka som jag verkligen ville ha men när jag testade den var den inte alls lika fin. Jag gick in på nästan alla affärer och ingen hade en jacka jag tyckte om. Jag tänkte trösta mig med lite smått och gott istället, för jag var så besviken. Jag gick tillbaka till den första affären för att plocka på mig. Då ser jag en tjej med en så himla snygg jacka. Jag var väldigt nära å fråga henne vart hon hade köpt den men vågade inte riktigt. Jag fortsätter att kolla runt och sen helt plötsligt så ser jag den jackan. Då hade hon köpt den i den affären som vi var. Jag blev så glad. Sprang direkt in till provrummen och den satt perfekt. Ni vet känslan när man hittar nåt perfekt som man har letat efter länge. Jag tog t o m några glädjeskutt inne i provrummet.


Det syns kanske inte så bra men jag verkligen älskar den!


Jag var tvungen å köpa matchande fingervantar också. Jag har redan tappat
bort 2 par den här hösten.

Alldeles strax kommer Linda och vi ska handla lite mat! Så jag måste gå.

Tisdag morgon

eller nu är det ju redan eftermiddag. Jag som skulle iväg till stan tidigt hade jag tänkt. Jag har ju gjort andra grejer. Först låg jag i sängen med min kylögonmask. Sen tog jag ett långt bad och nu är klockan redan 13.12. Jag måste lägga på ett kål om jag ska hinna.

Jag fick en liten överraskning igår med.

En Tom & Jerry påse!
e
Sen imorse kom vi på att vi på att vi hade 25 st trisslotter från bandyn. Det är meningen att Pierre ska sälja dom men vi skrapade alla. Ingen av oss orkar fråga runt och sälja. Vi vann 380 kr så vi behöver bara betala 620 kr för lotterna. Det är det värt, bara man slipper sälja.


Inte ens när man har 25 st lotter vinner man nåt stort.

Nu måste jag dra upp på stan för jag ska köpa jacka!! Ni får se när jag kommer hem!


Måndag

Nu är jag hemma i soffan igen. Jag älskar verkligen å kolla på tv och film. Love love love!

Den här dagen har bara susat förbi. Jag vet inte riktigt vart den tog vägen. Sen fick jag en trevlig överraskning, eller två faktiskt. Först blev jag ledig imorrn sen fick jag min lönespecifikation och det är ju aldrig fel! Vi hade jätteroligt på jobbet idag. Skrattade och pratade och fnittrade. Jag vet inte om alla var glada eller bara trötta på slutet. Jag skrattade så mycket så jag vek mig dubbelt. Sen kunde vi stänga lite tidigare, så jag kom med en tidigare buss. Så jag kan absolut inte klaga på den här dagen.

Jag vill så himla gärna se Twilight. Det är så mycket prat om den nu. Nån som har sett den? Vad tyckte ni? Jag har hört att den ska vara bättre än ettan, men jag tänker; kan det vara möjligt?! Jag funderar på å köpa den första men jag har inte beställt den än.

Vad ska jag hitta på imorrn då när jag är ledig? Iiiiingen aning verkligen. Nåt borde man väl kunna hitta på. Luncha på stan kanske. Vi får se!

Hyvä yötä!

Pass

Samma procedur idag med. Upp, duscha, äta frukost, fixa, åka.

Är det nån som vet vad man måste ha med sig om man ska skaffa pass. Jag förstår ju att man ska ha med sig kort och sånt där papper med personnumret och sånt, men är det nåt mer...?

Är det nån som har börjat julpynta. Jag brukar se några lägenheter som har gjort det när jag åker hem med bussen från jobbet. Jag tänker inte pynta före mitten av december.

Nu hinner jag inte skriva mer.

Ha det underbart!

Mer jobb prat

Jag hann inte skriva nåt imorse. Jag var trött och hade inte koll på tiden. Helt plötsligt var jag tvungen å spring till bussen.

Nu är jag i alla fall hemma efter en dag på jobbet. Det har flytit på bra idag. Allt har gått smooooth. Alla försvann vid 5 från kassan så jag blev ensam. Jag fick lite extra gjort så jag slipper göra allt imorrn. Jag tvätta och ringa in folk till nästa helg. Det blir myyyycket jobb nästa vecka. Jag jobbar mån tis tors fre lör sön. Det blir inte mycket socialt liv, men det gör inget för när jag är klar med dom passen blir jag ledig i 4 dagar och då ska jag till STOCKHOLM!!! Hoppas inte Sofi har glömt bara...

Jag har börjat fundera lite på julklappar. Det är ju alltid så svårt varje år. Speciellt till den där mannen man bor med. Jag har klurat lite men jag är inte riktigt säker på vad det blir än. Om nån har förslag får dom gärna skriva ett hemligt mail till mig. Inte här såklart, för här är han å snokar.

Jag ska nog ta ett kort bad sen hopp i säng!

Sticker i ögonen

Nu har jag sjunkit djupt ner i soffan. Ååååh så skönt det är.

Alltid när jag åker hem från jobbet fredagar och lördagar så ser jag hur alla är tillfixade och ska ut. Man blir ju sugen på å gå ut själv när man ser hur kul alla andra är. Jag är så himla van å jobba helg nu så den känslan brukar försvinna ganska snabbt. Samtidigt så är jag glad att jag får jobba så jag klarar mig. Den här lönen som kommer nu kommer bli fiiiiin. Tyvärr kommer nästan allt försvinna på räkningar och tandläkare, men lite hoppas jag bli kvar till stockholm. Jag längtar sååå. Det ska bli så kul å träffa min söta Sofi, och Niklas såklart. Blir shopping också såklart. Kommer inte ihåg sist jag shoppade. Jag tror jag kommer köpa en vinterjacka. Den perfekta vinterjackan ska jag hitta.

Det var ju  meningen att jag skulle göra en upplevelse i Stockholm också men jag kan verkligen inte bestämma mig. Snälla gå in på www.upplevelsepresent.se och hjälp mig!

Pass ska jag också fixa.

Nu ska jag kolla klart på Transformers. I lööööv film!

Ta ta


Lördag

Åååååh så seg jag äääääär. Jag brukar gå som en zombie här hemma tills jag kommer utanför dörren. Det borde kanske hjälpa med lite musik kanske....

Jag har precis ätit en av mina baguetter från igår... ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Det smakar ju inte baguette. Haha Det var tungt och torrt. Jag trodde det skulle får en där krispiga ytan men icke. Jag åt nästan upp en. Får se om Pierre äter av det, men jag tänker nog köpa nåt bröd ikväll. Bagare var nog inte min grej i alla fall.

Dags å göra ett ryck så jag inte missar bussen.

Vi ses på Lek & Bus!

Scones och baguetter

Jobbet idag gick bra. Jag conectade lite men nya tjejen Mikaela. Hon är så himla dukig på å jobba. Noggrann och arbetsvillig. Vi pratade lite om våra liv och sånt. Det var trevligt.

När jag kom hem fick jag ett ryck. Jag blev jättesugen på nybakat bröd. Så jag började med att göra scones. Det är snabbt och enkelt och med ingredienser som man alltid har hemma. Jag iaf. Sconesen var underbart goda.



Helt nygräddade och klara!


Varma så smöret smälte och sen på med ost och marmelad.


Sen var jag i ett flow så jag började göra baguetter också så vi har bröd till imorrn bitti. Jag har ju blivit så otroligt huslig av mig. Då är ju bara frågan; ska jag bli hemmafru eller bagare.


Dom blev ju inte så jämna och fina men det gör väl inget. Då kan man ta en efter hur hungrig man är!

Nu ska jag kolla klart på "Walk The Line" sen ska jag nog sova. Lite sliten idag och imorrn har jag en lång dag framför mig på jobbet.

Natti natt alla

Morgonstund

Idag är inte en pigg morgon. Det är väldigt konstigt för jag har sovit bra och varit ledig närstan en hel vecka. Har blivit för lat istället. Idag är det 6 timmar i köket. Hoppas det kommer mycket folk så jag har massor å göra. Jag ser fram emot när jullovet börjar, då drar det igång! Jag ska se till å slita som ett djur så det rullar in pengar på kontot. Cash is king så att säga.

För er flesta är det ju helg efter den här dagen, min vecka har bara börjat! Nu kör vi!

Nu ska jag titta lite på tv innan jag åker iväg.

Ha en skön dag!

popcorn

Hjälp mig någon...
Jag kan verkligen inte göra popcorn i micro för jag bränner dom varje gång. Dom andra popcornen man göra i kastrull köper jag inte för jag är för lat för å göra dom. Har jag för hög värme eller är dom inne för länge? Jag har tagit ut dom tidigare men då är inte ens halva påsen poppad. Om jag sänker värmen måste jag ju ha dom inne längre eftersom annars blir bara halva påsen poppad där också. Är det fel på min micro?

Kväll

Jag har äntligen tvättat och det är upphängt och allt. Så skönt! Det bästa var att jag hittade 4 nya avsnitt av The Hills på den amerikanska mtvsidan. Jag vet inte varför jag har fastnat så för sen serien, den är bara bra helt enkelt. Har ju sett det sen Laguna Beach. Allas utseende har förändrats så mycket genom åren. Jag förstår verkligen inte att Spencer och Heidi har gift sig! Det kan ju bara inte hålla. Jag blir så arg på honom!

Så här såg det ut förut när grabbarna satt och lirade.


Det är lite mörkt men jag ville inte att dom skulle märka att jag tog kort.
Grabbarna in action!


Jag har precis tvättat håret och tänkte försöka bli trött. Jag tog ett extrapass på jobbet som är imorrn, så det kan vara en fördel å vara pigg. Jag ska vara i köket också. Pigg och alert! Det jobbiga är att jag inte blir trött förrän 1-2 inatt. Önskar verkligen att jag hade annan dygnsrytm. Ultimata vore å somna 22 varje kväll och gå upp 6 nästan dag. Det är svårt å hålla det bara. Eftersom jag är hemma 21 varje dag efter jobbet så skulle det inte funka. När jag kommer hem blir det att laga mat och sen ska man hinna varva ner också. Dygnet har för få timmar helt enkelt.

Sov så gott mina vänner.

Mat och fix

Idag har jag och Pierre varit på stan en sväng. Vi började med att äta på Coco Thai. Dom hade lunchbuffé och det var så himla gott. Som vanligt äte man alldeles för mycket så man får ont i magen. Dom hade friterad fisk idag och det har jag aldrig ätit förut. Det var riktigt gott. Smakade som vanliga friterade räkor. Jag fick nåt skrattanfall också så jag skrattade åt allt. Jag vet inte om jag var trött eller om dom hade nåt i maten.


Min man :)


Jag orkade verkligen inte äta upp allt... man ska äta upp det man tar!

Efter all den goda maten gick vi vidare upp på stan. Jag täntke att vi skulle ta en lugn och mysig promenad, men då hade det börjat regna så det var bara å ta raska steg. Här ska ni får se vad som köptes på Clas Ohlson.


Hårtork, termos, krok till badrummet, antennsladd, list man gömmer antennen i, krokar så man kan sätta
fast antennen i väggen och batterier till mp3:n

Det är kul å fixa i hemmet. Nu har vi en fin lampa i vardagsrummet och antennsladden går längs väggen och inte tvärs över hela golvet. Jag snubblade jämt över den och svor varje gång. Man blir så nöjd när man är klar.

Jag fick ju små tallrikar av Pierre också igår. Vi hade bara såna fula gröna som absolut inte passade in. Nu har vi vita fina som alla andra tallrikar.

Freddelifreddan är här och spelar fotbollsspel med Pierre. Dom blir som två barn. Det är tur att jag har datorn så jag slipper titta på det. Jag ska se om jag kan kolla på sista Desperate Housewifes, för jag missade avsnittet sist, och tvätta samtidigt.

Puss å Kram på er alla!

Presenter och bullar

Vilken glad och rolig dag jag har haft idag! Det började ju bra med att jag fick tillbaka nyckeln. Sen efter det sov jag ett par timmar till. Jag tog tag i städningen och har bakat underbart goda bullar. Här får ni se hur det blev!



Och här är dom klara!

Mitt i bullbakandet kommer Pierre hem med presenter. Han har absolut sina ljusa stunder. Jag har riktigt länge velat ha lampor i lägenheten. Vi har bara en riktigt taklampa, men nu har vi en till! Sen fick jag ett par andra grejer. Jag blev så himla glad. Det var jag inte alls beredd på.


Ögonkylgrej, pepparkvarn och lampa!

Min dator har nåt STORT virus på sig så jag håller på och flyttar över alla bilder och musik med hjälp små minnen till den andra datorn. Det kommer ta hela natten och mycket spring fram och tillbaka. Men det kommer vara så skönt när datorn är fixad.

Dags å hitta nåt å äta.

Vi hörs!

Nycklarna borta!

Jag fick ett samtal imorse runt halv 9. Det var ett Örebronummer men jag kände inte igen det. Jag låg ju såklart och sov, så jag hostar till lite för att inte låta nyvaken när jag svarar. Då var det bovärden som sa att dom hade vår hemnyckel och tvättstugenyckel. Först trodde jag hade ringt fel för våra nycklar hänger alltid i hallen på hatthyllan. Vi använder dom bara när vi tvättar också så ingen har ju rört dom. Jag gick ut i hallen för att kolla och dom var borta. Mycket skumt. Hon sa att någon vänlig själ hade hittat dom i porten till vårt trapphus. Dom hade suttit i dörren! Helt sjukt. Jag måste prata med Pierre när han kommer hem från jobbet, försöka reda ut vad som har hänt. Något sånt får ju bara inte hända. Om det hade varit fel person som hittat dom kunde vi ha haft inbrott när som helst. Läskigt när man tänker på det. Så ett superduperstort tack till den som lämnade in nycklarna.

Nu har jag fått i mig lite pastasallad igen och jag ska fortsätta mitt städande som jag höll på med igår. Sen när jag är klar med det ska jag göra bullar. Jag är ju så himla huslig så det är inte sant! Nån som vill komma över och smaka på en nygräddad bulle kanske? Ett glas mjölk och en varm bull, godare finns knappt!

Hare bra!

Emilia - Teardrops

Mätt!

Nu är vi mätta och belåtna här hemma. Det blev en enkel kycklingpastasallad. Man känner sig inte så onyttig då heller. Det var faktiskt riktigt gott för jag hade bara ätit frukost innan. Om ni ska göra en pastasallad nångång så köpt santa marias italienska salladkrydda. Blanda det med olja och häll över pastan. Så himla gott till. Tips från mig!




Jag funderar på om jag och Pierre faktiskt ska iväg och vaccinera oss på torsdag. Vi är båda lediga och jag ställer mig inte i den kön ensam. I tidningar står det varje dag om folk som blir dåliga och dör, men alla läkare och sjuksköterskor säger att det är bra. Jag vet själv att jag är ganska känslig mot olika mediciner och jag vill verkligen inte bli dålig. Jag vill inte vara hemma från jobbet. Jag antar att det är bra å ta den iaf så man inte smittar folk.

Nu sitter vi och kollar på hockey; Djurgården - Frölunda. Jag skulle ju mycket hellre kolla på en film men vad ska man göra. Det är ju säkert en viktig match som vanligt. Hehe

Ha en skön och mysig kväll allihopa!

Äckel päckel och Jon Bon Jovi

Idag har jag tagit det lugnt fram till 16, sen fick jag ett ryck och började städa. Jag är klar med köket, badrummet och hallen. Vardagsrum, lilla rummet och sovrummet kvar. Det jobbigaste är faktiskt köket för man måste diska... men nu är det iaf gjort.

Jag gjorde nåt av det äckligaste jag har gjort på länge. Vi har haft stopp här hemma i handfatet men ingen av oss har tagit tag i det. Nu gjorde jag iaf. Jag förväntade mig mycket långa hårstrån från mig men inte så mycket gegg. Usch jag vill inte tänka på det för då börjar jag bara må dåligt igen. Efter att jag var klar hittade jag propplösare som jag kunde ha använt iställt. Då hade jag sluppit skruva loss allt. Jag är lite stolt över att jag fick ihop allt igen och att det funkar. Nästa gång får Pierre göra det. Så är det bara.

Nu sitter jag här och funderar på vad vi ska äta här hemma ikväll. Nåt som är gott men som man också kan ha till matlåda. Jag tänkte gå och handla men det kan ju vara en fördel å veta vad man ska handla först. Måste ju skriva lista! Jag älskar mina listor när jag går och handlar. Tänkte vara duktig och panta också.

Det finns ett leende här i världen som slår alla andra leenden, det är Jon Bon Jovis. Det syns i slutet av deras video till låten "It´s my life" men även i videon till nya låten "We Weren´t Born To Follow." Den sistnämnda låten är faktiskt ganska bra.

http://blog.nj.com/entertainment_impact_celebrities/2008/09/large_Bon%20Jovi%20Concert.jpg



Ne nu ska jag klä på mig något varmt och gå till affären.

Kumla

Vi hamnade i Kumla igår. Sen Pierre flyttade hit förra året har han velat se kumlafängelset, så nu passade vi på när vi hade bil. Vi åt också pizza på Maestro. Åh vad gott det är. Det är såå mycket godare å äta på en pizzeria än å beställa hem. Man får den direkt från ugnen och osten bubblar fortfarande. Pizza är min stoooora svaghet.

Jag gick ut igår. Först åkte jag hem till Johanna och snackade lite skit. Efter det hamnade jag på Strömpis med Linda och hennes kompis Maria i hopp om att se Victoria secret men vi kom alldeles försent. Det var riktigt roligt. Maria försvann och det blev bara jag och Linda kvar. Vi gick hem efter att det stängde. Det var alldeles för längesen jag var ute i Örebro märkte jag.

Pinja har åkt hem nu. Riktigt tråkigt. Det blev väldigt tomt här hemma fast hon bara varit här 3 dagar. Det är så mysigt å gå på långpromenader.

Nu ska jag kolla klart på gamla godingen "Wall Street"

Ciao!

I´m loving an angel

Dagen har börjat jättebra. Började med att mysa lite med Pinja. Sen gick vi ut på en promenix i regnvädret. När vi kom in värmde jag mig med en låååång sköööön vaaarm dusch. Efter det åt jag och Pierre frukost vid matbordet, vilket inte brukar hända ofta, och nu sitter jag här. Det var faktiskt riktigt skönt å komma ut direkt när man vaknat för man blev väldigt pigg. Om ett tag ska vi dra oss mot stan och hämta bilen.

Nu ska jag diska!

Hemmakväll

Det blev ingen fest ikväll. Veronicas kompis har blivit sjuk. Kanske ska ut med några andra på jobbet imorrn istället. Inget är säkert. Får ringa och höra med dom imorrn. Så nu är det myskväll med Pierre och Pinja. Jag vill ha Pinja här jämt, men det går ju inte eftersom vi jobbar så långa dagar och är borta 12 h om dagen. Hunddagis finns ju och det var inte så himla dyrt som jag trodde. 2000 - 2500 kr i månaden. Fast det känns som om man behöver dom pengarna till annat. Det som är bra är att man kommer verkligen ut och rör på sig. Annars drar man lätt ut på å gå ut och så slutar det oftast med att man inte kommer ut alls.

Imorrn ska jag hämta mammas lilla jordgubbe (en bil) som jag ska ha lördag och söndag. Då ska jag passa på och åka till Willys och gå ut med Pinja nånstans man inte brukar vara ute och gå. På norr har man ju sett det mesta. Nån som vet nåt bra ställe som man kan gå ut och gå? Men natur och spår.

Eftersom jag eller Pierre har kommit åt powerknappen till frysen så all man tinades, så tänkte jag dra till Willys och storhandla imorrn också. Så skönt när man har bil. Slipper man släpa alla påsar på bussen. Finns säkert massa saker jag borde passa på och göra men kommer inte på nåt nu....

Nu är snart bandyn klar på tv:n så jag ska försöka få Pierre att byta kanal så det inte blir sport hela kvällen.

Hoppas ni har haft en bra dag. Det har jag!

En nyyyyy dag

Nu sitter jag här och äter frukost. Ciabatta med salami och brie. Tyvärr hade vi ingen mjölk hemma så jag kunde göra varm oboy till så det fick bli saft. Jag önskar verkligen att jag kunde dricka te utan mjölk. Jag har försökt men det är verkligen inte gott.

Idag är en busy day. Min syster kommer och hämtar mig efter 10. Då ska vi först en sväng till universitetet. Sen ska vi hem till dom igen. Vi ska fira Antons 2-årsdag. Mamma och Heikki kommer senare och jag åker med dom hem sen. Det ska bli trevligt.

Mamma och Heikki har med sig Pinja också. Det ska bli sååå mysigt. Jag har inte haft henne på länge. Saknar henne faktiskt. Jag kan tyvärr bara ha henne till på söndag. Jag tänkte ha henne till på torsdag men det går inte för både jag och Pierre jobbar långdag på måndag och hon kan inte vara ensam så länge. Det är bättre än ingenting iaf.



Hon tycker inte alls om kameror så jag har inte en enda
bild där hon tittar på mig.


Senare sen när jag har kommit hem kanske Veronica från jobbet ska komma hit. Hon tar med sig en kompis. Jag vet inte om det blir fler. Vi ska dricka lite och gå ut sen. Det kommer bli kuuuuuul! Jag berättar imorrn vad som händer.

Nu måste jag verkligen göra mig iordning!

Tjing tjing!


Tjänna brorsan!

Ännu en dag på Lek&Bus är gjord. Jag har varit lite trött idag. Dagen började lite segt men sen efter ettsnåret rann tiden iväg. Det var lite å fixas med så att säga. Trevliga barn hade vi idag. Kom en grupp med killgymnaster vid 5. Vad duktiga dom var på studsmattorna. Jag ville lite tillbaka till den tiden då man höll på med sånt där, men den tiden är förbi för längesen.

Nu när jag kom hem ställde jag och stekte lite burgare. Både till matlåda och som jag åt nyss. Jag har kommit på att jag gillar svart vinbärsgele till alla sorters kött. Hur mumsigt som helst. Har alltid en burk hemma.

Det hände en liten jobbig grej häromdan. Pierre kom hem, efter att ha varit ute och svirat, och sa att frysen var varm och allt var upptinat. Jag låg och sov så jag trodde inte det var så farligt som han sa, eftersom han var ganska vinglig på benen. På morgonen när jag vaknar så är verkligen allt upptinat. Vi gjorde lite köttfärssås och stekte lite köttbullar men resten var bara å slänga. Två fulla matkassar mat. Det var inte kul. Det var kassler, korv, bröd, bullar mm. Det som hade hänt var att nån av oss hade kommit åt powerknappen och stängt av frysen. Vi trodde att den var trasig, men det var ju bra att den inte var det. Nu är den igång igen men står helt tom. Det kanske inte är bra för frysen. Nån som vet?

Pierre har börjat ett nytt schema. Inte kul... Han jobbar 6-13, och jag jobbar 10-20. Han går upp mellan fyra å fem och åker till jobbet. Då ligger jag och sover. Sen går jag upp vid halv åtta och åker till jobbet. Han kommer hem vid 2. Jag kommer hem vid 9 och då har han precis gått och lagt sig. Vi säger inte ett ord till varandra dom dagarna vi jobbar samtidigt. Inte kul som sagt. Vi får helt enkelt ta vara på dom dagarna vi är lediga ihop.

Ne nu börjar ögonlocken kännas tunga. Natti på er mina små pussgurkor.

Herrå brorsan!

H&M

Jag har suttit och kollat genom alla kläder H&M har på nätet. Ååååh det är så mycket jag behöver och jag vill ha. Inte bara från H&M. Jag behöver vinterskor, vinterjacka, handväska, matchande mössa, halsduk och vantar. Det är bara vad jag verkligen behöver. Det finns massor som jag inte behöver men vill ha också. Jag vill ha nåt fint på mig när jag och Pierre åker till Stockholm.

Imorrn ska jag jobba igen. Jag måste ta extrapass den här månaden. Så mycket det bara går. I neeeeeed cash. Det är så typiskt. För en gångs skull när man har lite pengar över så kommer det alltid oväntade utgifter.

Nu ska jag ta och lägga mig i sängen. Försöka mysa lite innan han somnar därinne.

Sov så gott allihopa.

Kysst av spriten

Idag slutade vi tidigt på jobbet. Sista barnet gick runt kvar i 7. Fast vi var i tid så blev jag efter och höll på att missa bussen. Tur att Jenny skjutsade mig till bussen. Den kom precis när jag kom fram till busshållplatsen. En grej jag inte förstår med mitt rökande, fast jag ser att bussen kommer en bit bort, så tänder jag en cigg iaf. Jag hinner röka ett par bloss men sen måste jag ju slänga hela ciggen. Jag gör så jämt, speciellt när jag väntar på bussen. Jaja, det var iaf skönt å komma hem en timme tididgare idag.

Nu när jag är hemma så tvingas jag kolla på fotbollsgalan. Eller tittar och tittar. Jag sitter ju här och skriver, men vi sitter ju iaf i samma rum jag och Pierre. Vi har verkligen inte samma smak när det gäller tv-program. Det är lite tråkigt för det blir ofta att vi sitter i var sitt rum. Det slutar ofta med att vi väljer en film tillsammans istället. Det brukar inte vara svårt.

Det gick hur bra som helst sitta barnvakt. Jag älskar verkligen dom två barnen. Åååh så mysigt det var.

Frågan är vad jag ska hitta på imorrn när jag är ledig. Kl 11 ska jag iaf träffa Linda och kolla på en lägenhet. Den ligger här på samma gård. Jag hoppas den är fin och att hon får den. Sen resten av dagen vill jag faktiskt göra nåt roligt. Vad det blir än vet jag inte. Jag kom å tänka på det, det är ju snart dags å köpa julklappar! Jag älskar det! Det är så himla kul å ge bort saker. Bara gå en hel dag och köpa saker. Stå i köer, kylan biter i kinderna och börja svettas varje gång man kommer in i en affär hör till. Ullared vill jag också. Jag har ju sett det där programmet "Ullared" för första gången.

Låten jag lyssnar på nu är Pink - Dear President. Jag längtar verkligen tills jag kan köpa mitt piano. Då kan jag spela och sjunga alla låtar. Jag hör nästan en låt varje dag som jag vill spela. Om jag har ett piano kan jag bara sätta mig ner spela. Jag har varit utan piano nu i 6 år tror jag. Hoppas verkligen inte jag har tappat mycket. Jag har ju fått några chanser och spela. Det verkar som om det mesta fortfarande sitter. Det är mest flytet när jag spelar efter noter jag oroar mig för.

Jag saknar verkligen naturbasåret... J ag gillar verkligen den här bilden för man ser hur roligt

Nu känner jag att jag har fått ur mig det mesta. Jag ska se om man kan se serien "Kysst av spriten" på SVTplay. Det kanske inte ens är bra... jag vet inte. Det märker jag.


Mamma

Nu har mamma också kommit till Klockhammar. Det har varit trevligt idag. Det har gått så bra. Ingen har slagit sig och börjat gråta, ingen har bråkat och börjat gråta. Inget gråt alls faktiskt. Har kollat på lite när Jonathan har suttit med sitt Lego. Det är helt sjukt vad mycket man kan bygga med Lego. Nu håller han på med nån bil som fångar monster. Han har suttit några timmar med det där och är fortfarande inte klar. Jag tror inte han leker så mycket med dom, det är nog mest roligt å bygga ihop dom och ställa dom på hyllan. Han kommer bli en riktigt smart kille tror jag. Jonathan har alltid varit den tysta, lugna typen som mest tänker. Nu har han ju sagt att han vill börja med Facebook också. Han är bara 9 år men jag tycker han kan få göra det. Hans mamma tycker nog lite annorlunda. Han är precis ett sånt barn jag vill ha. Han får mycket grejer; leksaker, kläder och andra grejer, men han är fortfarande inte bortskämd och han är otroligt väluppfostrad. Jag förstår inte hur dom har lyckats. Kanske ska fråga dom om tips sen senare i livet när jag får barn.

Jag och mamma sitter och kollar på filmen Poseidon. Man märker att hon tycker den är bra, för helt plötsligt sluta hon att sticka och bara stirrar på tv:n. Min mamma kan sticka utan å titta på vad hon göra men ibland blir hon blickstilla och då vet man att hon tycker det är spännande. Vi har inte sagt så jättemycket till varandra idag. Klart vi har pratat men inte konstant. Det är så skönt att det kan vara så. Nu tänker ni; Klart det är så, det är ju din mamma. Ja så kan man väl tänka, men det jag menar är att vi är ganska lugna av oss båda och då är det skönt å vara med lugna personer. Jag vet att jag fortfarande kan prata om vad som helst med min mamma. Det är klart man undviker å säga vissa saker för att inte oroa henne, men om jag verkligen vill att hon ska veta nåt så säger jag det.

Nu ska jag nog kolla på filmen igen så jag inte missar en massa. Sen måste jag nog sova snart för jag ska jobba imorrn.

Natti!

Klockhammar

Då satt man i Klockhammar. Barnen sover, jag sitter vid datorn, Robert ligger på golvet och Irmeli i soffan. Tyst och lugnt är det. Det är riktigt skönt å vara på landet ibland. Det är riktigt mörkt och riktigt tyst när man går och lägger sig. Jag känner att jag börjar bli lite seg redan fast klockan bara är 21.

Jag hade ju tänkt att vi skulle till Lek&Bus-landet imorrn för att göra dagen lite roligare men så blev det inte. Jonathan var visst där häromveckan och då hade han sagt att han tycker att det börjar bli lite tråkigt. Han börjar väl komma upp i den åldern. Då frågade jag Jonathan om han ville hitta på nåt annat för att göra dagen lite mer spännande, men han vill visst bara bygga med sitt lego när han kommer hem och sen ska han iväg på ett party på kvällen så vi kommer inte hinna göra nånting. Vi får nog trevligt ändå.

Anton har börjat prata lite, gullungen. Han har lärt sig säga ost. I somras sa han mitt namn för första gången, när vi var på väg hem från finland. Det värmde i hjärtat. När ska jag och Pierre få en liten då undrar väl ni. Tålamod mina vänner, det kommer. Inte inom en snar framtid men det kommer.

Ne nu är det nog dags å röra sig till soffan. Criminal Minds har börjat. Jag brukar inte kolla på det men min syster bara mååååste se det. Hehe

Sov så gott allihopa.
Natti natti

Barnvakt

Idag ska jag tvätta lite och sen vid 4 kommer syster och hämtar mig för jag ska sitta barnvakt åt hennes små gullungar, Jonathan och Anton. Får se om dom är lika gulliga efter att lördagen är slut :P Ne skoja bara. Mamma kommer också vara där. Hon kommer också idag så sitter vi barnvakt tillsammans imorrn. Sen på lördagen kommer jag att åka iväg till jobbet och då får hon klara sig själv.

Det är väldigt kallt i lägenheten nu. Jag förstår inte att dom inte höjer värmen när det är vinter ute. Det måste dom väl förstå. Jag betalar gärna extra så jag slipper gå runt och frysa.

Nu måste jag få i mig lite frukost fast jag vet inte vad det blir för vi har ingen god frukost hemma... För mig är det jätteviktigt med en god och ordentlig frukost. Sen är jag nästan alltid hungrig direkt när jag vaknar. Om jag inte får direkt frukost direkt blir det inte roligt för Pierre om han är hemma. Haha. Jag blir jättegrinig. Sen har jag svårt å äta likadan frukost 2 dagar i rad. Halva vår matkassa går nog åt till frukost. Haha.

Vill ni lyssna på en svängig låt ska ni lyssna på "The Baseballs - Umbrella"
Jag älskar allt med den refrängen. Gunget, sången och tempot. Lyssna på den och gunga lite till refrängen så förstår ni vad jag menar. Sjung för ännu mer effekt. Skriv gärna och berätta vad ni tycker.
http://www.youtube.com/watch?v=DM2177pHMT0

http://www.bahalwan.com/gallery/artists/TheBaseballs/pix/TheBaseballs4.jpg
www.bahalwan.com/gallery/artists/TheBaseballs/