Myskväll

Då satt man här i soffan och har en myskväll. Idag har vi varit igång hela denna härliga dag. Vi fick i alla fall sova ut på morgonen. Efter frukosten hälsade vi på lite släkt och dom hade massor med god fika som man fick mumsa i sig. Sen var det dags att går en liten sväng på stan och efter det drog vi till Sara och Johan för att planera morgondagen. Vi kom inte så långt men det var trevligt att vara där. Dom tog fram spelet "Lika par leka bäst" Jag tycker det spelet är så himla roligt. Jag skulle kunna sitta och spela 10 omgångar i rad, lätt! Klockan hann bli halv sju och det var hög tid å röra sig hemåt för att få lite mat i magen. Vi fick nån god gryta med lövbiff och till det pasta, kantareller och sallad. Mumsfillibabba! Nu kommer det bästa på hela kvällen. Vi bestämde oss för att spela en omgång monopol. Jag var inte värst pigg på det men jag har aldrig spelat monopol så jag tänkte att jag skulle ge det en chans. Från början var vi 6 stycken. Först hoppar Nettan av för jag tror inte hon riktigt hängde med i svängarna. Sen hoppar Frida av för att hon tröttnade. Det gick inte så bra för Julius för alla hans pengar tog slut och han var ute ur spelet. Det gick dåligt för Hanna och hon hoppade av. Spänningen var olidlig för det var bara jag och Pierre kvar. Jag utklassar han totalt och jag vinner! Första gången jag spelar och jag vinner. Jag kommer leva på det här lääääänge! Jag brukar alltid förlora i allt mot Pierre så det är extra skönt å vinna nångång. Tihihihi Jag har bara varit här hälften av tiden men jag vill inte åka hem på fredag. Dagen imorrn kommer gå så snabbt känner jag på mig för vi kommer ha en del å göra. Jag ser verkligen fram emot kväll för då är det partaj!!! Jag är så taggad! Nu är det dags att luta huvudet mot kudden och kika på tv. Hoppas ni har haft en toppendag. Hejdå lilltå!

Framme

Nu är jag i Lidköping. Ganska skönt å vara framme. Jag bara sitter här och Pierre lagar mat. Så skönt. När vi har ätit ska vi se filmen. Jag älskar ju Ice Age. Dom är så himla roliga. Jag sitter och skriver på Pierres nya dator. Han köpte en ny igår. Den är så fin! Då kan vi sutta min vi använder hemma. ne vi kanske inte ska slänga den men ställa undan den i alla fall. Jag vill också ha en ny dator... Idag blir nog bara en hängdag för oss. En skön avslappnad dag med härliga familjen Linderoth. Puss från oss till er alla!

Fortsättning

Jag kunde visst inte skriva så mycket mer för det tog stopp så jag fortsätter med ett nytt. Jag tycker det är så sött namn på tåget som åker mellan örebro och lidköping. Det heter kinnekullatåget. Det roliga med dom här är att man måste trycka på en stoppknapp om man vill gå av. Precis som på bussar. Ne nu ska jag ta och dricka min yoggi och läsa min tidning. Hoppas det finns korsord eller nåt. Hoppas ni får en lika trevlig dag som jag får. Puss å hej på dig!

Lidköping

Jag tänkte försöka blogga från mobilen för första gången. Vi får se hur det går. Nu sitter jag i alla fall på tåget till lidköping och jag ska fira nyår det. Det ska bli så kul att träffa alla. Det ska bli så skönt att inte fira nyår i örebro för en gångs skull. Vet inte om jag har gjort det nångång. Jag tycker det är så himla tråkigt å åka tåg. Det här är i och för sig ett fint tåg och jag sitter högt upp, men jag föredrar nog buss. Jag kan faktiskt säga att jag tycker om att åka buss. Tom den lilla resan som man har åkt flera hundra gånger till jobbet. Det är avslappnande. Haha vi får se vad pierre har planerat för oss nu när jag kommer. Han kanske inte har planerat nåt. Vi ska i alla fall se ice age 3. Så mycket vet jag. Nu hände det nåt roligt. Mitt tåg har stannat. Vem ser jag då! Min systers man som försöker få upp nån bom. Jag tyckte jag kände igen bilen. Haha vad roligt. Det förväntar man sig ju inte direkt mitt ute i ingenstans. Först tror jag inte han såg vem det var för han tittade lite konstigt.

Jobbet!

Nu ska jag dra iväg och jobba! Jag ber till gudarna att det kommer gå bra. Det gick ju bra igår när jag gick på Marieberg så varför ska det inte göra det idag. Dagen i förrgår gick så himla sakta. Idag kommer det förhoppningsvis gå supersnabbt och imorrn med. Oj nu fick jag bråttom. Ha det toppen!!!

Hemma!

Det har gått bra på stan idag. Tänkte ju bara gå en snabbis på stan och sen hem och vila, men så frågade Sofie om vi skulle till Marieberg och så blev det! Kändes som om vi mest lallade runt men lite hittade vi i alla fall. Nu har jag träningsskor. Nu har jag verkligen ingen anledning å inte träna. Bara å sätta igång! Ska nog gå och köpa träningskort efter att jag har kommit hem från Lidköping. Magen har funkat väldigt bra idag. Har inte haft så ont. Kommer ibland men det känns som om det håller på och försvinner. Lycka! Jag är så taggad å jobba imorrn. Jag skulle bli knäpp om jag behövde vara hemma en dag till. Nu ska jag köra hårt på jobbet i 2 dagar sen bär det av till Lidköping. Det kommer bli så kul! Jag ser verkligen fram emot att inte fira nyår i Örebro för en gångs skull. Nu ska jag lyssna på Björn Rosenström och laga mat.

Mellandagsrea

Nu ska jag alldeles strax sticka upp på stan. Ska träffa Sofie. Min ganska nyfunna vän. Hon är riktigt skön. Nu hoppas jag verkligen att jag hittar några träningsskor! Måste ju ha. Så äre ba. Dags å dra.

Host host aj aj snark snark

Oh yes jag sitter fortfarande här. Jag har kollat på 10 avsnitt av "The City" Jag hade helt missat att det hade kommit fler avsnitt, men nu är dom slut och vad ska jag nu hitta på? Jag sitter fortfarande här med min multivitamin fast nu kollar jag på dvärgprogram på tv. Hihi Pierre ringde nyss och han verkade ha riktigt roligt. Jag ska i alla fall försöka ta en sväng till Stadium imorrn och kanske köpa träningsskor. Jag gillar stadium bättre än intersport. Känns som om dom har mer grejer att välja på och snyggare grejer. Dags å bli träningsnarkoman. Ska bli så jäkla snygga till beach 2010! Nån är på och kör? Nu ska jag försöka bli trött.

Boooring

Jag har nog haft den tråkigaste dagen på länge. Verkligen alla är ute idag. Jag får sms från folk hela tiden vart jag ska ut. Det jobbiga är att alla ska till Strömpis också, dit jag skulle ha gått! Magen har blivit bättre men jag vill inte riskera nåt. Bäst å hålla sig hemma annars kommer jag väl få ångra mig imorrn. Min kväll kommer bestå av Shrek och multivitamin.

Vill inte

Jag vill inte vara hemma! Jag vill vara på jobbet och jobba. Tjäna in dom stora stålarna you know! Jag jobbade en timme idag. Jag hade verkligen ont i magen men jag är ganska säker på att dom klarar sig. Det var så himla lugnt. Vissa stunder kan jag inte räta på mig rakt och jag har precis ätit första maten för dagen. Jag är ju ALLTID frukost för annars fungerar inte jag och jag måste äta direkt när jag vaknar. Nu har jag varit vaken över fem timmar och jag var inte ens hungrig nu när jag åt. Något är ju helt klart fel. Hoppas det går över. Jag ska verkligen vila idag och imorrn sen söndag ska jag banne mig jobba! Jag som skulle ut ikväll också med Linda. Det var ju så perfekt eftersom jag är ledig imorrn. Men icke sa nicke. Slutklagat! Nu ska jag ta en tupplur.

God jul plus en dag!

Åh nej jag har ont i magen idag med och jag ska jobba 10 h. Jag tänkte att en varm kopp the skulle hjälpa men det gjorde det inte. Vad ska jag göra? Vad kan det vara? Jag skulle allra helst sitta här hela dagen och inte röra mig en centimeter, men det kanske blir bättre när jag rör på mig... Kände att det här inte var ett av mina roligaste inlägg... Dags å göra sig i ordning.

GOD JUL!!!

Nu är jag hemma igen. Jag fick ett litet tråkigt avslut på allt. Jag har haft lite ont i magen hela dagen men på eftermiddagen blev det värre. Vid fem fick jag jätteont och jag åkte hem vid sex. Brorsan skjutsade hem mig och nu sitter jag här med ont i magen och är själv. Min familj ville inte alls att jag skulle vara själv men jag kände själv att det var bäst för mig så jag får lugn och ro och jag kan gå och lägga mig tidigt. Jag ska ju faktiskt jobba 10 h imorrn och det måste jag orka. Jag glömde ju såklart hälften av mina grejer hemma i Askersund så Ari och Marcus kommer med dom alldeles strax. Inkl lite julmat. MUMS! Får se om jag kanske kan äta lite ikväll. Jag hoppas ni alla har haft en mycket God Jul!

God jul minus 1 dag!

Hoppas den här dagen går snabbt för jag vill åka hem och klä julgranen! Jag tror ju inte att det kommer vara alls mycket kunder, men man vet ju aldrig eftersom folk har fått pengar idag. Det har ni väl inte glömt?! Har gått upp lite extra tidigt nu för jag har massor att göra nu på morgonen. Det är ju alltid så när man ska sova nånstans. I alla fall för mig. Jag måste ha med mig ALLT! Jag vill inte sakna nåt bara. Igår hade jag en mycket trevlig kväll. Soile och Emilia kom in på Lek & Bus. Jag slutade ganska tidigt så jag kunde stanna en stund och leka. Att åka hem och städa lockade inte superdupermycket ändå. Vi lekte och vi lekte. Nu har jag mer förståelse för föräldrar som är helt slut när dom åker hem. Dom ville se hur jag bor så dom följde med mig hem en sväng. Vi köpte med oss mat för vi var lite hungriga alla tre. Lilla Emilia tyckte det var lyxigt eftersom vi satt framför tvn och åt. Hon är så söt. Ne nu måste jag sätta igång med allt. En dag kvar till JUUUUUUL!!!!

God jul minus 2 dagar!

Nu är julen verkligen jättenära!Nu har Pierre precis dragit till Lidköping för att fira jul med familjen. Jag åker ner på tisdag. Vi ska vara ifrån varande en hel vecka. Vi har nog aldrig varit ifrån varandra så länge men det ska nog gå bra. Imorrn kommer morsan och hämtar mig efter jobbet. Ska bli skönt å sova hemma faktiskt. Det bästa är att vakna hemma på julafton. Jag kommer känna mig som ett barn igen när mamma smyger fram till sängen och säger God Jul som bara mamma kan. Frukosten kommer stå klar i köket så det är bara att ta för sig. Nästan så man vill bo hemma igen. Mamma skulle nog inte ha nåt emot det. Haha Ne det är nog inte kul i längden. Nu ska jag iväg till jobbet. Jag förstår inte. Jag gick upp 0830, ändå blir jag stressad när bussen går 1039. Det är ju över 2 timmar! Ha en bra dag!

God jul minus 3 dagar!

Nu är jag äntligen hemma igen. Vi drog ju till Halmstad igår vid 11. Jag trodde först bussresan skulle ta en evighet, för det började att jag fick jätteont i magen. Jag satte mig ensam en stund för att kunna ta det lugnt. Jag ville ju inte ha ont i magen hela dagen. När vi kom dit vid 5 piffade vi till oss lite och sen var det dags å röra sig till Wild West. Vi började med att gå till baren, såklart, sen körde det igång. Vid 7 var det dags för mat. Ååååh vad mycket gott det fanns. Jag som älskar fisk. Det fanns hur många olika sorter sill och lax och massa annat gott. Andra omgången blev det varm mat, bl.a krokodil! Man måste ju bara testa om det finns. Det var ljust kött. Den hade den där köttiga konsistensen men smakade inte så mycket. Struts fanns också men det var lite för torrt för min smak. Efterrätt blev det ingen för min det för jag ville inte bli jättemätt så det kändes som om jag rullade fram resten av kvällen. Vid 8 var det dags för trekamp mot lek o bus från Göteborg. Vi vann tyvärr men alla fick medaljer ändå. Jag red en sån där tjur också men satt bara uppe på den i 14 sek. Jag har klarat 47 sek en gång men den måste ha varit lite snällare kanske. Haha. Vi körde vidare i baren och började bli varma i kläderna. Helt plötsligt hoppar Björn Rosenström upp på scenen och börjar sjunga. Det var riktigt kul att sjunga med. Jag stog längst fram och dansade. Efter det kom djn fram och spelade riktigt bra musik som mixades med karaoke. Jag och Sofie hoppade upp på scenen och ägde! Det var nästan så vi fick skriva autografer när vi gick ner.... Hehe Eller inte! Kul var det i alla fall. Vi dansade som galningar och sen var det dags att åka hem. Tiden gick så himla snabbt. Bussresan hem försökte man ju sova men det gick ju sådär. Det är verkligen inte skönt att sova sittande. Jag vaknade hela tiden. Vi var framme i Örebro vid 6 på morgonen sen hann man sova 3 timmar på lek o bus också innan man skulle börja jobba. Jag kände mig inte fräsch när jag stog i kassan. Jag var rätt trött också, så det var skönt att få sluta tidigt och åka hem. Jag har bestämt mig att jag ska inte sova förrän tidigast 21 så jag sover hela natten. Jag skulle lätt kunna sova ett par timmar nu men icke! Pierre kommer hem om timme och då blir det skoj! Först ska vi beställa en riktigt mumsig pizza. Medan vi väntar på att få den hemkörd då ska vi fuska med julklapparna. Vi ska öppna! Weeee Pierre åker bort imorrn och är bort till fredag...tror jag. Klart man vill öppna presenter innan julafton istället för efter. Vad kommer jag få?!?!?! Han är på stan och köper nu. Jag blir som ett barn igen! Nu ska jag hämta täcke och vänta på klappar. Tihi tihi ciao!

God jul minus 4 dagar!

Halmstad! Yeah baby!!!

God jul minus 5 dagar!

Idag har jag verkligen frusit hel dagen på jobbet. Det har varit riktigt kallt, och det hjälper ju inte att man går utomhus en gång varannan timme. Måste sluta med mina dåliga vanor... Jag blev mycket varmare så fort jag klev in innanför dörren hemma. Badkaret var fyllt med lagom varmt vatten så det var bara att hoppa i direkt. Medan jag låg där fick jag en liten aptitretare och jag kunde kolla på tv samtidigt. Mina tre favoritgrejer; Slöa, äta och titta på tv. Det bästa var att maten höll på att fixas i köket och jag behövde inte lyfta ett finger! Jag är lyckligast i världen! Löööööv. Han skämmer bort mig den där Pierre. Imorrn bär det av till Halmstad vid elva. Jag är så himla taggad. Det tror jag alla är som ska åka. Ska bli så himla kul att umgås med alla utanför jobbet. Nu ska vi äta och det blir potatisgratäng, bearnaisesås och revbensspjäll. Mumma!!!

God Jul minus 6 dagar

Idag har jag haft en mycket bra dag. Först var jag en kortis på stan med Pierre sen åkte han hem igen. Jag möttes upp av min syster och hennes två barn strax efter det. Vi struttade runt. Anton klippte sig och vi köpte sista julklappen. Senare kom Robert upp på stan också och vi käkade på Burger King. Mums! Det var längesen jag åt där. Sen gick jag, syrran och Jonathan på bio och såg New Moon. Jag hade ju redan sett den men ville jättegärna se den en gång till. Syrran var väl inte direkt imponerad av filmen, men både jag och Jonathan tyckte den var riktigt bra. Jonathan är ju bara 9 så han blev ju lite rädd ibland. Tur att han hade mössa han kunde dra ner över ögonen. När vi skulle åka hem var det världens kö för att komma ut ur parkeringshuset men till slut var vi ute på vägarna. Nu är jag hemma och jag ska lägga mig i sängen och kolla på en till film. Underworld; Evolution. Även den en vampyr och varulvsfilm. I like! Hoppas ni har haft en lika trevlig och händelserik dag som jag!

Fredag

Ännu en underbar dag! Snart ska jag in till stan för att köpa den allra sista julklappen och den är till föräldrarna. Jag och syster Irmeli går alltid ihop varje år och likaså detta år. Mamma är så himla lätt att köpa till för hon blir verkligen glad för vad som helst. Det blir däremot svårare när man ska köpa en gemensam sak till båda föräldrarna och vi har kommit på en så bra grej! Bra jobbat syrran! Efter stan ska jag till jobbet. Jag ville ha lite extra timmar. Jag måste verkligen passa på att jobba nu när jag får. Jag ska dela ut lite reklam på stan. Sätta på bilar och sånt. Det blir långkalsonger på för första gången i år, annars blir det nog inte kul. Dags å ta en dusch!

Snö

Herrejistanes vad kallt det är ute! Pierre och jag sprang nästan mellan affärerna för att slippa vara ute. Jag är sån som verkligen inte tycker om vinter. Dagsutflykten började i alla fall med att Pierre gick och klippte sig. Det blev så fint så! Sen drog vi och åt på Restaurang Bamboo. Dom hade ju en underbar lunchbuffé sen kunde man välja till sushi och det var jag ju bara tvungen å ta. Det skulle jag inte ha gjort... Riset var verkligen iskallt och fisken var torr i kanterna och smakade mycket illa. Det var andra gången i mitt liv jag åt sushi, men det smakade absolut inte som det gjorde första gången. Den här gången fick jag kväljningar och var tvungen och lämna alla 6 bitar. Efter alla god mat gick vi in på Stadium för att kolla på lite träningskläder. (Jag ska ju bli hurtig) Jag testade en massa skor, men hittade inga perfekta. Efter allt skotestande började vi springa till bussen så vi skulle slippa vänta en extra kvart utomhus. Vi sprang och vi sprang och hann precis med bussen. Just när vi har satt oss på bussen tänkte jag ta upp mobilen för att se om nån har ringt. Mobilen är borta! Jag fick stor panik inombords. Pierre ringer min mobil direkt och en tjej svarar. Hon hade hittat den. Min buss hade redan börjat åka så det var bara att hoppa av vid nästa hållplats och springa tillbaka. Jag ville ju inte att hon skulle behöva stå och vänta på mig. Jag fick den och gav henne världens kram. Kanske inte skulle ha gjort det eftersom jag inte känner människan, men jag var så glad över att få tillbaka den. Jag vill säga ett stort tack till denna människa. Nu ska jag se om det kommer nån bra film eller nån bra serie. Ha en tip top kväll alla!

Torsdag

Ännu en ledig dag och vad händer dåra? Idag blir det stan igen. Pierre har inte köpt några julklappar än så det ska vi fixa. Förhoppningsvis blir det lite lunch på stan också. Jag och Pierre sitter och tittar på Biggest Loser. Vissa har gått ner 25 kg och andra över 80 kg. Vissa har gått ner en hel person. Det är mycket bra jobbat. En annan tycker det är jobbigt att gå ner 5-10 kg. Dags å sätta igång? Det borde man väl fixa. Har ju gjort det förr. Nu är det dags å fixa sig så man kommer iväg till stan nångång.

Home again

Nu har jag kommit hem igen. Det luktade faktiskt lite bränt när jag kom hem, fast mest kola. Jag hoppas i alla fall Sofie lärde sig nånting idag. Det kändes som om det gick bra PUNKT Jag vill verkligen gå ut och parta idag, men nu när jag kom hem blev jag riktigt trött. Jag är lite kluven. Klart man kommer igång om man väl tar tag i det, men tänk att mysa ner under täcket med varm choklad och se nån bra film. Vad tycker ni? Jag blir ju ändå ensam om en stund. Pierre ska ut och göra stan osäker med grabbarna. Vi får se vad som händer idag.

Stan

Nu drar jag till stan! Vi ska plugga plugga plugga! Det blev inget mer godisbakande. Jag vågade inte...

Julgodis

Såhär är det. Jag ska inte göra mer julgodis tror jag. Jag brände en kastrull med kola. Dum som jag är sätter jag på kranen och slänger in kastrullen under. Det börjar ryka som bara den. Brandlarmet går igång! Jag öppnar alla fönster och dörrar vi har i lägenheten för att får det att sluta. Det gör riktigt ont i öronen. Sen hör jag ett skrik från nån tjej. Det låter som hon tror att det brinner. Jag springer fortfarande som en galning och det ringer på dörren. Jag öppnar och säger att jag bara har bränt kola. Sen när jag stänger dörren märker jag att jag har bränt dom andra två kastrullerna med kola också. Nu står dom ute på balkongen och ryker. Om det luktar bränd kola i hela Örebro så kommer det från mig. Åh herregud! Nu är jag helt svett och måste ta en dusch. Jag hade ju panik! Jag funderar på att testa en gång till men då bara med en kastrull... Får se vad som händer mer idag då. Mycket spännande det här.

Underbara morgon

Det är så skönt att vakna lite tidigare så man inte sover bort hela dan. Jag har ju faktiskt grejer att göra idag. Idag blir det en massa plugga med Sofie. Vi ska sitta på studieplanet och plugga. Det väcker mycket minnen från när vi satt där och pluggade till tentor. Nu ska jag först äta frukost, sen baka lite julgodis och sen dra mig mot stan. Det är ju verkligen massor av snö ute. Vart kom det ifrån?! Jag gillar bara snö om jag åker skidor och på julafton, annars vill jag inte ha det. Ciao!

Vad göra?

Nu är jag klar med allt. Har slagit in kolan och fudgen i smörpapper. Det blev så fint! Är lite stolt faktiskt. Jag har aldrig bakat julgodis förut. Jag kommer ihåg att jag och mamma försökte göra knäck en gång när jag var liten, men vi misslyckades totalt. Fudge är verkligen inte min grej. Jag visste att det skulle bli sött men inte så sött. Jag hoppas mina syskon tycker om det på julafton istället. Hur ska jag göra? Ska jag bli kock eller inte? Kommer jag klara det? Vill jag verkligen hålla på med det resten av livet? Jag måste ju faktiskt ta tag i mitt liv. Man blir ju inte yngre om man säger så... Nu ska jag gå och se om Pierre är med på ett parti Yatzy! Jag borde också lägga mig så jag är klar i huvudet imorrn. Imorrn är det matte för hela slanten.

Har skärpt mig

Nu jäklar är det fart i stugan! Nu har jag gjort fudge och kanelkola. Båda ligger på kylning nu. Hoppas det blir gott. Nu ska jag fortsätta med nästa grej. Jag ska laga mat. Nåt riktigt mumsigt tycker jag i alla fall. Tagliatelle med lövbiff och svamp i krämig gräddsås. Hur gott låter inte det?! Jag kommer alltid igång såhär mot kvällkanten och det är ju inte bra. Varför kan jag inte börja efter att jag ätit frukost. Jag skulle hinna med så himla mycket mer då. Måste sätta igång igen innan jag blir seg!

Skärpning Saara

Jag sitter fortfarande på samma ställe som när jag skrev förra inlägget. Jag har inte ens tänt nån lampa i lägenhet så det är ganska mörkt nu... Ne skärpning! Annars hinner jag ju inte baka. Jag ska ju ta med mig lite godis till Sofie imorrn när vi pluggar. Kan ingen komma och baka med mig? Upp å hoppa!

Tisdag

Vad ska hända i Saaras liv idag då? Jag hoppas det händer lite granna i alla fall. Min plan är att först äta frukost och klä på mig så jag kan röra mig utomhus. Det har ju kommit snö om nån inte har märkt det. Jag fick den mycket trevliga överraskningen på jobbet igår! Sen tänkte jag faktiskt gå och handla lite ingredienser, för jag hade tänkt att julbaka idag! Jag har lite recept men jag vet inte vilket/vilka jag ska göra... Vad tycker ni? Det här har jag att välja på; * Chokladpuck för varm choklad. (Sån pinne med klump som man stoppar i varm mjölk så det blir varm choklad) *Kanelkola *Limekola *Julkola med olika smaksättning; Polkagris, kakao eller/och rostade solroskärnor. *Fudge Jag hade tänkt att göra och sen ta med mig till på julafton, så kan folk gå och småäta lite om dom vill. Eller nån som har tips på riktigt gott julgodis? Jag tror baket kommer ta hela dagen så det är väl bara att sätta igång!

Måndag

Idag har jag jobbat ännu en dag på Lek&Bus. Trevliga barn och trevliga föräldrar. Det har grejjats med dittan och dattan. Efter jobbet gick jag, Johanna, Linda och Cecilia ut och åt på Byblos. I börjar var jag inte allt för pigg, men efter en stund bestämde jag mig för att följa med i alla fall. Det var inte en kotte på restaurangen när vi kom dit men vi hade bestämt oss för att testa på den. Vi tog 3-rätters. Förrätt: Grekisk sallad Varmrätt: Grilltallrik (Fläskfilé, Kycklingfilé, bacon, klyftpotatis, tzatsiki och rödvinssås. Mums! Efterrätt: Kaffe och en After Eight (Ja dom kallade det efterrätt) Det var mycket trevligt och ha lite tid med tjejerna utanför jobbet. Snart ska vi ju till Halmstad. Sååå kul! Vi pratar om det jättemycket om det på jobbet just nu. Det närmar sig ju. Ska man ta och sova kanske?

Seg

Idag har det inte varit mycket fart och fläkt. Är ganska så seg. Jag kom ut ganska sent eftersom jag satt barnvakt. Jag hade faktiskt inte ens tänkt gå ut, men sen när barnen åkte visste jag ju att dom andra var på festen. Jag är ju ändå ledig idag så jag behövde ju inte gå och lägga mig så tidigt. Jag är glad att jag gick dit. Det var kul att träffa tjejerna. Det var riktigt längesen. Sist såg jag dom i somras när vi var och fikade. Vi hann tyvärr bara sitta inne på O´learys en timme innan det stängde. Vi var ganska sega på att komma iväg. Vi träffade nån 49-årig tant där som var ute helt själv. Guuuuud vad hon pratade mycket. Jag var i och för sig också ganska pratglad. Hon bjöd ju Jonna och Emelia på cider. Helt plötsligt dyker Freddan och Diana upp. Den här tanten började dansa runt Freddan. Så himla kul! Hon trodde nog att hon var ganska sexig men det tyckte nog ingen annan. Sen var jag tvungen att springa till bussen. En kort med rolig kväll. Det måste vi göra om tjejer! Nu ska jag kolla på ett avsnitt av The Hills. Jag tror det är min favoritserie nu faktiskt...

Emelia

Fest hos Emelia. Det är ju faktiskt lördag!

Barnvakt

Snart kommer dom små liven! Pierre ligger här och vilar så han ska orka med kvällen. Haha Vad ska jag hitta på med dom? Jonathan vill väl mest bara sitta och spela tv-spel. Vi får se vad som händer. Vi har nyss varit på Pizza Hut och ätit med Emil. Inte alls bra för figuren men mycket gott. Det var ju buffé och vem säger nej till det?! Ha en bra kväll!

Idol

Nu har Pierre gjort nåt med datorn igen. Först funkar inte msn, och nu kan jag inte ens lägga över bilder på datorn. Hm... Jag sitter i alla fall hemma själv. Så skönt. Jag är seg. Pierre är ute med grabbarna. Jag har laddat upp med macka, julmust, muffins och lite godis. Gött gött gött Morgondagen blir en heldag. Först ska jag jobba och sen blir jag hämtad när jag har slutat för jag ska sitta barnvakt. Det är så mysigt att sitta barnvakt. Det gör det extra roligt att barnen tjatar om att få komma hit. Gullegull!! Jag kan inte ens lägga in bilder här som jag har på datorn insåg jag nu. Måste fixas! Nu ska jag se vem som vinner idol! Heja Erik!

Jag som skulle sova...

Jenny från jobbet ringde mig för 20 min sen och frågade om jag kunde komma in tidigare för hennes son har blivit sjuk. Eftersom hon är hemma blir det jag som stänger idag. Jag kanske inte var världens gladaste när hon ringde eftersom jag sov, men nu är jag glad att hon ringde mig. Jag behöver varje minut jag kan få. Ne nu börjar jag bli hungrig. Frulle!

Superdupertrött

Jag har haft en så himla rolig dag på jobbet. Stor skillnad från gårdagen. Vi har pratat om allt idag. Allt från familj till framtiden. Den 20e ska vi på Lek&Bus på julmiddag i Halmstad! Det ska verkligen bli kul. Då kommer man få se vad det är för folk som jobbar i Göteborg på Lek&Bus. Mycket intressant... Man kanske inte kommer vara den piggaste när man kommer till Örebro en timme innan man ska börja jobba igen, men det tar jag gärna. Det ska bli kul att umgås med helgjobbare och såna som man inte träffar så ofta. Jag längtar! Jag sitter och kolla på "Generation fett" Det är ganska intressant hur folk ser stora och smala människor beroende på vart dom bor. Nu ska jag se klart sen blir det garanterat sängen! Det ska bli skönt att sova ut imorrn. Jag börjar inte förrän kl 2. Göttans! Nattinatt

Inte bra...

Idag har det inte varit en bra dag. Det har gått bra att jobba, inga problem alls, men jag har haft nåt i bakhuvudet hela dan. Ibland har man helt enkelt saker att tänka på. Jag orkar inte skriva mer. Godnatt

Home at last

Nu är jag hemma från stan. Jag hittade lite grejer.


Först var jag och hämtade mitt efterlängtade pass. Jag har nog tänkt å skaffa
pass i 3-4 år nu och äntligen är det gjort!


Jag hittade ett par enkla örhängen på H&M. Fina och enkla, precis min stil.


Den här hittade jag på Blu Di blu. Den satt verkligen helt perfekt, men sen kom jag
på att jag har sagt åt mig själv att inte köpa några fler svarta tröjor. Jag frågade
om dom hade den i nån annan färg och det hade dom. Såklart så är båda lika fina
och jag får jättesvårt att bestämma mig så....


... jag köpte den i korall också! Det var helt omöjligt att välja.

Jag köpte en grej till men det kan jag inte berätta om här. Ni kanske får reda på det senare. Nu får det i alla fall vara slutshoppat på länge. Här ska sparas pengar! Kanske ska utomlands i sommar och då behöver jag pengar. Jag vill ändå bo ganska bra och inte behöva snåla.

Nu ska jag ställa mig och diska och laga mat tills herr Pierre kommer hem. Idag står det fläskfile, ugnsbakad potatis och morötter och till det bearnaisesås. Låte väl mumsigt?! Jag har också köpt nyttig frukost så jag verkligen försöka dra ner på alla miljoner mackor som jag trycker i mig om dagarna. Andra adventsljuset ska tändas idag också! Jag vet att jag är sen...

Ha det super!

Iväg till stan!

Dagens outfit som jag har på stan!



Lång vit tröja: Vero Moda tror jag
Vanliga svarta leggings: H&M
Skor: Eurosko

Bara regn

Idag sov jag verkligen ut. Jag sover alltid så länge när jag är ledig. Idag kände jag att jag behövde det.

Idag ska jag upp på stan. Jag tror jag ska ta en promenad dit faktiskt. På vägen ska jag hämta mitt allra första pass! Fick ett sånt papper i brevlådan att det finns där nu. Jag är så nyfiken! Jag vet inte ens vad det är för färg på det. Jag tror Sverige har blåa pass men jag kommer få ett rött tror jag. Så spännande. Det betyder att jag äntligen kan ta mig utanför norden! Woho!

Jag kom när jag vaknade att jag inte har haft en tanke på att göra julkort! Det måste jag också fixa på stan idag. Innan den 16e måste man ju skicka dom om det ska vara hundra att dom kommer fram innan jul. Får se om jag får med Pierre på lite pyssen det här året med. Hoppas det. Det är så mycket roligare om man är fler som pysslar.

Nu ska det fixas frukost! Jag älskar frukost!

7/12-09

Jag sittet och tittar på Miami Ink. Det är sjukt vad snygga tatueringar dom kan göra. Dom tycker jag verkar brinna för det dom gör. Dom som tatuerar här i Örebro ser så himla uttråkade ut. Kat von D är ju hur grym som helst på poträtt. Hon får gärna göra min nästa tatuering. Måste nog först ställa mig i kö och sen åka till LA. Jag är jättesugen på att fixa en ny tatuering men jag vet inte vad eller vart. Jag vill ha den nånstans jag kan dölja den enkelt. En sak vet jag i alla fall och det är att jag ska ha en i färg.

Imorrn är jag ledig och jag har absolut ingen aning om vad jag ska göra. Kanske ska gå på stan men shoppat har jag redan gjort tillräckligt för den här månaden och julklapparna är jag ju nästan helt klara med. I å för sig har jag en liiiiiten grej kvar.

Dags för ännu en film! "Territory" Nån krokodilfilm.

Sov underbart!

22:58

Har just tittat på en film som heter "Nothing is private". Den var bra men hemsk. Kunde nästan inte titta vissa delar. Det handlar om en 13årig libanesisk tjej. Hennes mamma orkar inte med henne så hon flyttar till sin pappa. Han är väldigt sträng. Sen händer det grejer med henne som inte ska hända en 13årig tjej.

Det går ibland finska filmer på Canal+. Jag kollar faktiskt hellre på en finsk film än en svensk film. Dom är mer allvarliga, eller det är väl dom filmerna jag gillar mer. Jag måste ta tillbaka finskan. Jag känner ju att jag tappar fler och fler ord varje gång jag försöker prata finska. Jag blir lätt lat och pratar svenska med mamma, men det är så mycket enklare. Jag behöver inte tänka på orden och grammatiken om jag pratar svenska. Jag har tänkt på det  många år att jag ska börja prata igen. Gäller att få tummen ur och bara göra det. Hur svårt kan det vara?! Det är ju bara lite ord...

Jag har skrivit önskelista. Precis som man gjort när man var barn. Så kan Pierre bara välja och vraka. Vissa är dyra, vissa är gratis och vissa är mitt emellan. En tjej jag känner, hennes pojkvän hade gjort en julklappskalender till henne. Hur gulligt är inte det då?! Förstå vilken tid det måste ha tagit. Först göra kalendern, sen köpa julklapparna, slå in alla 24 klappar, och tills sist hänga upp alla. Hon får ju julafton varje dag i 24 dagar. Underbart! Var gör man inte för sin love...

Nu ska jag somna till en finsk film; "De Mörka Fjärilarnas Hem"

18 dagar kvar till julafton!

Jag har absolut ingen aning om vad det har varit för julkalendet i år... Är den bra? Det är ingen som har pratat om den heller. Det brukar man väl göra? Eller det kanske bara var när man var liten när alla runt omkring pratade om det.

Varför ska jag jämt vara vaken så länge på nätterna? Jag kom på att jag inte hade sett klart alla Paradise Hotel-avsnitt. Jag hade 6 avsnitt kvar och jag var ju såklart tvungen att se alla igår. En grej förstår jag inte. Det finns 12 avsnitt men sen finns det avsnitt som heter Paradise Hotel XL. Vad är det för skillnad?

Dags å fixa å trixa!

5/12-09

Har jobbat idag. Det var tyvärr inte så mycket barn som det brukar vara på en lördag, men dagen gick snabbt ändå. Man ser en hel del folk från skoltiden. Vissa visste man inte ens hade fått barn. I och för sig kan det ju vara syrran/brorsan barn dom kommer med. Det är verkligen så att dom som är kvar i Askersund eller runt där har fått barn, men dom som har flyttat till Örebro, ingen av dom har barn. Det är ganska intressant.

Jag sitter och tittar på programmet "Jag visste inte att jag var gravid".  Det är ganska läskigt. Helt plötsligt en kväll får dom jätteont i magen och sen ploppar det ut ett barn! Förstå vilken panik man måste få när man inser att man ska föda utan å veta att man har varit gravid. Man lär ju tänka på vad man har gjort dom senaste nio månaderna. Har man rökt? Har man druckit? Varför har jag inte växt? Då har man ju ingen aning om barnet har några problem eller inte. Läskigt...

Nu ska jag fixa lite the och macka!

Dags å jobba!

Jag är såå redo att jobba idag efter 4 dagars ledighet. Jag har verkligen haft det jättebra och jättemysigt dom här fyra dagarna men jag är redo att jobba.

Igår var jag en sväng till Marieberg också. Fick igång julklappsköpandet. Jag har nog nån julklapp klart men annars är det mesta klart! Jag älskar verkligen att köpa julklappar, om man är nöjd med vad man har köpt. Det är jag verkligen nu. Jag älskar att ge bort julklapparna också för att se folks reaktion. Sen är det ju alltid så mysigt på julafton när alla är glada. Vi är hemma och man får träffa alla syskonen för en gångs skull. Jag har ju så många så det är inte ofta man ser alla samtidigt.

Nu måste jag till jobbet!!

Tjapusshej

Home sweet home

Nu är vi hemma i Örebro igen. Jag hade verkligen velat haft en dag till i Stockholm men det är så det är. Det måste jobbas!

Vad gjorde vi då? Jo det ska ni få veta. När jag och Pierre kom dit åkte vi direkt till ambassaden för att fixa mitt pass. Det gick väldigt snabbt ändå. Kortet som hon tog var väl inte världens bästa men man blir väl aldrig nöjd med såna kort. Jag längtar tills jag får hämta ut det! Det skulle ta ett par veckor. Vi drog in till stan igen när det var klart och började vår shopping. Pierre började köpa grejer nästan direkt, men jag var lite segare. Jag fick tag på lite smink. Sofi kom och vi lunchade lite sen var det bara fortsätta. Jag hittade en handväska också den dagen. Innan vi dtrog hem svängde vi in på systemet och in på terminalen för att hämta våra väskor och där träffade vi Niklas också som stog och väntade på oss. När vi hade lämnat av grejerna hos Sofi och Niklas gick vi direkt och hämtade thaimat. Riktigt gott men lite för starkt för min smak. Den skulle bara vara lite stark men det kändes som det brann i munnen!
Eftermaten blev det vin och brädspel. Vi köpte ett spel som heter "Lika par leka bäst" Det var så himla roligt! Vi körde 4 omgångar innan vi tröttnade och gick till lilla puben bredvid "Landet". Det var bara tyvärr en halvtimme kvar innan det stängde så vi satt inte där så länge, men när det stängde gick vi hem och spelade en omgång till.

Nästa dag vaknade jag och då var både Niklas och Sofi borta. Sofi hade ett ärende och Niklas var på sin praktik. När Sofi kom hem var det bara att äta frukost och sen iväg igen på stan för att shoppa det sista. Jag hittade allt jag skulle köpa. Ni får kolla på bilderna under. Det blev ännu mer thaimat för mig på lunchen. Jag är inne i en thaiperiod nu. Gött! Tiden gick jättesnabbt och sen var vi tvungna att åka till terminalen och ta bussen hem. Som sagt, jag skulle velat ha haft en dag till.

Här har vi lite bilder på köpen!!!


Lite smink och en deo. Sminket från Kicks och deon från H&M.



Här är spelet vi köpte. Så himla roligt. Vi skrattade så vi grät och sen
fick man reda på saker om sin partner man inte har tänkt på. Mycket
intressant.


Väskan är ett av mina bästa köp. Riktigt snygg och den kostade inte
skjortan. Köpt på H&M.


Ett par riktigt vinterskor med lurv i. Slipper jag frysa när snön kommer.
Vilken lyx! Köpta på Eurosko.


En tjock skön mössa. Precis vad jag behöver! Köpt på H&M.


Den här älskar jag verkligen. Den är riktigt skönt och sticks inte alls.
Köpt på H&M.

Nu inser jag att jag köpte nästan allt på H&M. Dock inte på samma H&M. Det finns så många fler och olika H&M i Stockholm än i Örebro. Här har vi ett på Marieberg och ett i stan, men dom har ju bara samma skit känns det som.

När vi hade satt oss på bussen och var på väg hem, fick jag en överraskning och jag älskar ju överraskningar!


Ett så himla fint armband som jag t o m testade inne i guldaffäen. Jag blev helt rörd och jättevarm inombords. Det är det finaste nån har gett mig. Han gav det också bara sådär utan anledning. Han är det finaste som finns. Jag älskar honom av hela mitt hjärta. Den är köpt på GULD!.

Nu ska jag plocka undan allt som är köpt så det ser lite bättre ut här hemma.

Hoppas alla är lika lyckliga som jag! Det är ni värda!

Storstaden

Nu sitter vi i Stockholm hos Sofi och Niklas. Vi ska alldeles strax iväg igen och fortsätta shoppa. Igår köpte jag handväska och lite smink, inget i större. Idag måste jag hitta skorna. Jag hittade inga skor igår fast vi gick in i minst 10 skoaffärer men ingen lycka.
Jag hinner inte skriva mer för vi måste dra. Först ska vi till station och låsa in alla våra grejer sen blir det att åka till Kista.
Jag vill inte åka hem ikväll.... Vi har så trevligt här.
Tjing tjing

Tidigt!!!

Det här är ju ännu tidigare än vad jag brukar gå upp när jag ska till tandläkaren innan jobbet. Har redan varit vaken en timme, men det är det absolut värt. Idag ska det ju shoppas!! Jag tog en långdusch så jag skulle vakna till ordentligt, men jag känner att jag bli lite tröttare nu när jag har satt mig i soffan. Inte bra. Måste upp och hoppa.

Det mesta är i alla fall packat. Det är bara sån som jag måste använda nu på morgonen som är kvar. Har redan lagt fram vad jag ska ha på mig och allt. Det bästa jag vet är att förbereda saker. Det spelar ingen roll vad det är. Även om jag bara sparar några sekunder på det så förbereder jag. Samma sak när jag jobbar.

Nu måste jag verkligen sätta igång. Pierre står och diskar. Han är så duktig.

Vi ses i Stockholm!

Helt slut!

Den här dagen har verkligen gått jättesnabbt men har fått en del gjort. Jag är ganska trött redan nu så det blir nog att lägga sig tidigt ikväll. Måste nog upp runt 5- halv 6 imorrn om jag ska hinna med allt. Det blir att förbereda så mycket som möjligt ikväll. Jag vet hur det brukar bli på morgonen. Varenda minut extra sömn är guld värt. Jag kom på att jag inte har pratat något med Sofi knappt. Ska nog höra av mig ikväll så allt är lugnt.

Det har blivit mysigt här hemma nu med julgrejerna. Här ska ni får se!


Jag har äntligen fått fram adventsljusstaken och tänt första ljuset. Bara 2 dagar
försent. Ganska bra gjort ändå tycket jag.


Lilla julgranen också! Det blir nog ingen stor julgran det här året heller
men kanske nästa år!


Myspys i bokhyllan


Här har vi köket.


Sist men inte minst vardagsrummet!

Jag älskar verkligen julen. Tyvärr kommer jag och Pierre finnas på var sitt håll på julafton men han och jag får fira minijulafton ett par dagar innan istället. Man kanske ska fixa sin första julskinka i år. Det kan väl inte vara allt för svårt.

Ne nu ska jag börja packa lite

Godmorgon godmorgon!!!

Idag är jag ledig. Då ska det diskas, städas, tvättas och packas. Inte världens roligaste men gör allt för att dagen ska gå snabbt, för imorrn smäller det!!! Pierre är hemma idag också för han är sjuk. Jag kanske ska julpynta också?? Har inte ens tagit fram adventsjulstaken. Råkade missa det i söndags.

Min kära väninna Linda ringde nyss och sa att dom har helt folktomt på vaccinationen. Det står ju så himla mycket skit om det i tidningen. Sen har man ju hört från folk också. Att sprutan kan utlösa nån sjukdom (Kommer inte ihåg vad den heter) som inte skulle ha utlösts om man inte hade tagit sprutan. Sen hörde jag att vi får sprutan gratis för att dom inte ens är testade. Det är kvicksilver i dom. Sen han som tillverkar sprutorna, i tyskland eller vad det nu var, inte ens får fortsätta göra dom. Han är stoppad.

Är det nån som vill se New Moon med mig ikväll så hör av er!

Nu ska jag äta en jättelång och mumsig frukost. Koka ägg och dricka nyponsoppa. Gott gotti gott gott